FOTO: null

Naredne sedmice počinju rekonstrukcija i obilježavanje pružnog prelaza "trinaesta" u Prijedoru. Za tri decenije stradalo tridesetak ljudi. Sledi postavljanje svjetlosne i zvučne signalizacije.

Obnova zloglasnog prijedorskog pružnog prelaza "trinaesta", u mjestu Raškovac, na dionici željezničke pruge Prijedor - Novi Grad, koji je u sudarima voza i automobila odnio desetine života, konačno počinje naredne sedmice. Cilj je uspostavljanje automatskog i potpuno bezbjednog prelaza za građane! 

"Željeznice Srpske" su završile svoj dio posla - izrađen je glavni projekat za rekonstrukciju raskrsnice i projekat za automatsko osiguranje putnog prelaza, a dobijene su i sve neophodne dozvole. Vrijednost radova je 900.000 KM. 

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS "Novostima" je juče potvrđeno da radovi počinju naredne sedmice, a da će troškove rekonstrukcije pružnog prelaza ŽRS finansirati sa 600.000 KM, a preduzeće "Putevi RS" sa 300.000 KM. 

- Uređaj za automatsko osiguranje putnog prelaza koji će po projektu biti instaliran na pružnom prelazu predviđa osiguranje prelaza svjetlosnom i zvučnom signalizacijom sa polubranicima, uz daljinsku kontrolu u stanici Prijedor. Ovakvo osiguranje je viši stepen osiguranja nego što propisi nalažu na ovom dijelu pruge - rekao je, za "Novosti", resorni ministar Neđo Trninić. 

Obaveza grada je da sanira lokalne puteve i raskrsnice u zoni putnog prelaza. Prema izjavama mještana prijedorskih naselja koji žive uz "zloglasni" pružno-putni prelaz "trinaesta", poslednjih 30 godina ovdje je život izgubilo oko 30 ljudi. Kažu da su godinama tražili da se napravi bezbjedniji pružni prelaz.


STRAVIČNO 

Mještanima okolnih naselja koji žive uz zloglasni pružni prelaz "trinaesta", još uvijek je pred očima stravična saobraćajna nesreća kada je početkom godine u sudaru putničkog voza i automobila stradale četiri osobe, među kojima i devetogodišnje dijete.



Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )