FOTO: BBC

Danas se navršilo sedam godina od smrti legendarnog srpskog i jugoslovenskog glumca Dragana Gage Nikolića.

Važio je za predstavnika beogradskog šarma, legendu srpskog glumišta, ali i za jednog od najvećih frajera jugoslovenskog filma.
 
Kao sedamnaestogodišnjak Gaga je položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju na kojoj je diplomirao glumu.
 
Izjavio je da je na prijemnom ispitu imao ogromnu želju da uspije pa je na pitanje profesora umije li da pjeva, skočio na sto i sa zamišljenom gitarom u rukama počeo da se dere iz sveg glasa. Na tom prijemnom pjevao je pjesmu “24.000 poljubaca” Adrijana Ćelentana.
 
Profesori su bili u šoku, ali primljen je uz konstataciju “Tolika doza bezobrazluka i upornosti, taj će vjerovatno smjeti da se bavi ovim poslom, od njega će biti nešto”.
 
Bio je zaljubljenik u rijeku Savu i Adu Ciganliju, a njegova najveća ljubav bila je glumica Milena Dravić.
 
Glavne i sporedne uloge ostvario je u više od 30 filmova, a neki od najpoznatijih su “Posljednji krug u Monci”, “Ko to tamo pjeva”, “Kad budem mrtav i bijel”, “Balkan ekspres”, “Banović Strahinja”, a veliku popularnost je stekao igrajući Prleta u seriji “Otpisani”.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )