FOTO: null

Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ primila je u maju 302 poziva građana na telefonsku liniju "Krimolovci", među kojima i devet korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima.

Tri informacije odnosile su se na krivično djelo terorizma,  jedna na finansiranje terorizma, dvije na zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i dvije na ostala krivična djela, saopšteno je iz Sipe.

Od ukupnog broja primljenih informacija, 30 je zajedno sa izvještajima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po devet je postupala i Sipa.

U maju je pristiglo 20 povratnih informacija od nadležnih policijskih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem "krimolovaca".

Na osnovu ovoga, utvrđeno je da je nakon obrade ovih informacija jedan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima podnesen je nadležnim tužilaštvima.

Policijski službenici Sipe dali su i 117 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )