FOTO: null

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske - Centar javne bezbjednosti Bijeljina u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci realizuje kampanju „Stop nasilju u porodici – Ne trpi! Prijavi nasilje!“.

Kampanja će biti promovisana na gradskim trgovima u Srebrenici i Zvorniku 6. i 7.aprila.

U okviru ove kampanje policijski službenici Policijske stanice Srebrenica će danas 6. aprila u vremenu od 12 do 14 časova  vršiti podjelu edukativnog materijala. Dok, će sutra 7. aprila na gradskom trgu u Zvorniku u vremenu od 11-13 časova biti promocija kampanje. 

Naime, policijski službenici će kroz razgovor i podjelu informativno-edukativnog materijala, edukovati građane o krivičnom djelu i prekršaju nasilja u porodici kao i postupanju policije i drugih nadležnih organa s ciljem zaštite žrtve i sprečavanja daljeg nasilja u porodici.

U prvom tromesečju 2016. godine registrovano je 20 krivičnih djela Nasilja u porodici (dva djela su zabilježena u Zvorniku) što je za oko 17% manje u odnosu na isti period 2015. godinu. 

Nadležnim tužilaštvima podneseno je 20 izvještaja kojima je prijavljeno 21 lice. Od broja prijavljenih četiri lica su povratnici u izvršenju djela. Po statističkim pokazateljima, nasilje najčešće vrše muškarci (muževi, očevi), dok su žrtve nasilja u najvećem broj žene i djeca. 

Cilj kampanje je da se građani upoznaju šta je to nasilje u porodici, kao i animiranje istih da, ukoliko imaju saznanja, nasilje prijave policiji na broj 122, ne moraju se predstavljati  broj je  anoniman. 

Prijavite slučaj. Ne dozvolite sebi da trpite i da postanete žrtva nasilja u porodici!


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )