FOTO: null

BIJELJINA - Policija Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina dostavila je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv lica čiji su inicijali S.V, S.S. i Ž.L. zvog osnova sumnje da su počinila krivična djela privrednog kriminaliteta, saopšten

Ova lica osumnjičena su da su počinila krivično djelo poslovna prevara, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, te krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. 

Prijavljeni su od oktobra 2015. godine do februara prošle godine, prilikom obavljanja registrovane privredne djelatnosti, rukovodeći pravnim licem iz Bijeljine, pri ugovaranju i sklapanju poslova kupovine različite robe stupali u kontakt sa većim brojem preduzeća na području BiH, te naručivali razne vrste roba i dobara, uz avansno plaćanje određenog iznosa. 

Na taj način, navodi se u saopštenju, oni su dovodili u zabludu ovlašćene predstavnike oštećenih preduzeća da je riječ o savjesnom kupcu i da će nastaviti plaćanje, bez stvarne namjere da izvrše plaćanje ostatka obaveza za kupljenu robu. 

Na ovakav način, zbog neispunjavanja navedenih obaveza, nastupila je materijalna šteta za više preduzeća u ukupnom iznosu od 110.355 KM, a za pomenuti iznos su sebi ostvarili protivpravnu imovinsku korist.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )