FOTO: null

Prihodi u budžetu Bijeljine veći su za 15 odsto u prvoj polovini godine u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz gradske uprave.

Načelnik Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić kaže da je od naplate PDV-a ostvareno 1,6 miliona KM više u odnosu na plan, pola miliona maraka veća je i naplata poreza na nepokretnosti, a kod naplate građevinske rente planirani prihod veći je za 900.000 KM. 

Za po 200.000 maraka povećana je i naplata administrativnih i komunalnih taksi u gradu. 

Sofrenić ističe da se ovakvim povećanjem budžetskih prihoda može u dobroj mjeri izmiriti i budžetski deficit iz 2012. godine od 6,7 miliona KM. 

"Nadamo se planiranom ostvarenju budžeta za ovu godinu od 45 miliona KM, s mogućnošću da doće i do prebačaja tog plana za milion do dva miliona maraka", rekao je Sofrenić. 

Prema njegovim riječima, rebalansi budžeta u ovakvoj situaciji nisu neophodni, jer će potrošnja ostati u okvirima planiranog budžeta. 

Sofrenić je pohvalio angažovanje Poreske uprave Republike Srpske, Područne jedinice u Bijeljini, za značajno povećanje naplate poreza na nepokretnosti u prvoj polovini godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )