FOTO: null

Nakon što je portal InfoBijeljina objavio priču o porodici Simić i njihovoj teško bolesnoj djevojčici Nikolini, kojoj je pomoć za liječenje prijeko neophodna, uslijedile su brojne reakcije, kako naših sugrađana tako i ostalih dobrih ljudi sa svih strana.

Naime, da podsjetimo, šestogodišnja Nikolina Simić iz Glavičica bori se sa teškim bolešću – epilepsijom, od koje su njena tri starija brata preminula. Ova porodica koja jedva sastavlja kraj s krajem, živeći od skromne nadnice koju zarađuje otac ove porodice i još skromnije socijalne pomoći, nije u stanju obezbijediti novac za prijeko neophodni lijek bez kojeg  mala Nikolina ne može živjeti .

Kako saznajemo od Nikolinine majke nakon objave priče u medijima pomoć je polako počela pristizati i iz dana u dan sve je više onih koji pozivaju ovu porodicu  i nude  pomoć.

“Zasad smo prikupili novca da kupimo tri sirupa, ostatak novca čuvamo da imamo platiti logopeda”, kaže Nikolinina majka Milena.

Na pitanje da li im je neophodna pomoć kada su u pitanju hrana i odjeća, Milena kaže da joj je, uprkos teškoj životnoj situaciji u kojoj im mnogo toga u životu nedostaje, ipak liječenje kćerke najvažnije i da ostalo može nekako da se  istrpi.

Nikolina koja je isuviše mala da shvati ozbiljnost svoje bolesti, obraduje se svakom poklonu koji ovih dana pristiže na kućnu adresu Simića.

“Raduje se kad dobije nešto, juče je dobila patike, malo garderobe, lutku malu, sretna je “, govori nam kroz suze Nikolinina majka.  

Među onim koji su se javili za pomoć ima kako pojedinaca, tako i političara, koji je nakon članka objavljenog na portalu InfoBijeljina odlučio doći lično i uručiti pomoć ovoj porodici.

Nadamo se da će po uzoru na ovog političara, koji je želio ostati anoniman, biti još onih koji će vrijednost ljudskog života staviti iznad svih drugih prioriteta i pokazati humanost od koje zavisi, ne samo Nikolina budućnost, nego budućnost mnogih koji vode teške životne bitke poput ove Nikoline.

I dalje apelujemo na sve dobre, humane ljude da pomognu porodici Simić, a to možete ostvariti pozivom na broj tel. 065/367-575  ili uplatom na devizni žiro račun BA395542030052120117 , za Pavlović banku 554-402-006646-01-58 na ime Milan Simić.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )