FOTO: infobijeljina.com

Bijeljinci već razmišljaju o tome kako će obilježiti 1. maj – Međunarodni praznik rada, ali mnogi se pitaju i koliko će aktuelno povećanje cijena svih proizvoda uticati na prvomajski budžet i organizovanje tradicionalnih druženja u krugu porodice i prijatelja.

Stanovnici Semberije najčešće se odlučuju da druženje povodom 1. maja organizuju u prirodi, uz roštilj i piće, a portal InfoBijeljina raspitao se koliko iznose cijene mesa i da li će doći do njihovog povećanja?
 
„Mesara kod Milenka“ u krugu bijeljinske zelene pijace kupcima nudi sve vrste mesa za roštilj – ćevape, kobasice, pljeskavice, marinirano meso...

 
- Bez obzira da li je riječ o 1. maju ili o nekim drugim druženjima, za roštilj se najviše nabavljaju ćevapi, roštiljska kobasica i pljeskavice. Cijena kilograma ćevapa je 19KM, roštiljske kobasice 15KM, krmenadla sa kostima je 13,90 KM, a bez kostiju 16,50 KM. U ponudi je i meso u marinadi koje ima cijenu kao i obično, samo je u začinima – kaže za InfoBijeljinu radnica ove mesare Snežana Lazić.
 
Ona ističe da trenutne cijene nisu mijenjane duži period i da do 1. maja ne bi trebalo da dođe do bilo kakvog poskupljenja.

 
Predsjednik Upravnog odbora Udruženja uzgajivača svinja Republike Srpske Slobodan Petrić ističe da je trenutna cijena prasića od 11 do 12 KM po kilogramu, bez PDV-a, te da će za predstojeće praznike – Đurđevdan i Vaskrs, vjerovatno doći do poskupljenja.

 
- Ono što je sigurno jeste da nema naznaka pojeftinjenja, a moguće je da će cijene rasti do onih koje su zabilježene za Božić, do 14 ili 15 KM po kilogramu. Sve više od toga bilo bi nerealno. Ipak, i cijene prasića diktira tržište, cijene u okruženju, tako da se ništa ne može reći sa sigurnošću – naglasio je Petrić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )