FOTO: null

Prevoznici iz RS blokiraće iduće sedmice carinske terminale i puteve koji vode prema FBiH, jer im je primjenom novog pravilnika o licenciranju onemogućen prelazak granice.

Predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport iz RS Nikola Grbić rekao je da će konačna odluka o tome kada će blokada početi biti donesena u nedjelju, ali da će to najvjerovatnije biti iduće sedmice.

Prevoznici iz RS ogorčeni su zbog pravilnika o licenciranju koji je donijelo Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, koji je stupio na snagu 1. januara, a kojim se poništavaju licence koje izdaje Ministarstvo saobraćaja i veza RS i onemogućava prelazak granice prevoznicima iz RS.

- Sve informacije koje dolaze do nas govore da ministar Damir Hadžić ne želi uopšte da razgovara na tu temu. Zbog toga smo zakazali sastanak svih predstavnika regionalnih udruženja prevoznika kako bismo odredili datum blokade puteva, a u tome imamo podršku i kolega iz FBiH - rekao je Grbić i dodao da su prevoznici u velikim gubicima, jer ne mogu isporučiti robu i ispoštovati ugovore sa svojim partnerima.

Hadžić je ranije rekao da se međunarodni drumski prevoz može obavljati isključivo uz posjedovanje licence koju izdaje Ministarstvo komunikacija i transporta BiH i da ne vidi mogućnost postojanja dilema o navedenom pitanju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )