FOTO: Nezavisne.com

Niška policija podnijeće krivičnu prijavu protiv E.S. (52) iz niškog sela Malča zbog lažnog prijavljivanja da je oteta i silovana.

Kako piše portal "Telegraf.rs", ona je Policijskoj upravi u Nišu prijavila da su je 13. januara otela dvojica nepoznatih muškaraca i odvela je u selo Pasjača gdje su je tukli i silovali. Međutim, ustanovljeno je da je Elizabeta cijelu priču izmislila kako bi se pred mužem opravdala jer je istukao muškarac sa kojim je duže vrijeme u ljubavnoj vezi.

Da bi njena priča bila još uvjerljivija, navodna žrtva silovanja je u utorak u nišku policiju došla sa svojim mužem.

"Ona je kazala da je 13. januara na silu odvedena iz sela Malča. Prema njenim navodima, ispred njene kuće zaustavilo se vozilo opel u kojoj su bila dvojica maskiranih muškaraca. Kada je ona navodno prolazila pored vozila, ljudi sa fantomkama na glavama su je zgrabili i odvezli do Pasjače. Tamo su je navodno čitavu noć silovali i tukli, tražeći 500 evra koje duguje njen suprug. Međutim, nije umela da objasni kako je pobegla otmičarima niti na koji se način vratila iz Pasjače u Malču", kažu neimenovani sagovornici pomenutog portala navodno upoznati sa ovim slučajem.

Zbog nedosljednosti u njenoj priči, policajci su odlučili da provjere njene navode pa su ispitani svjedoci koji su potvrdili da je E.S. noć tokom koje je navodno silovana, provela sa njima.

"Utvrđeno je da je ona 13. januara sa jednim parom otišla u Svrljig kod njihovog prijatelja, a njenog ljubavnika. Tamo su slavili do zore a onda je nešto krenulo naopako. E.S. se posvađala sa tim muškarcem, strasti su izmakle kontroli pa je od ljubavnika dobila batine. Ne znajući kako da opravda modrice pred mužem, odlučila je da prijavi otmicu i silovanje", navode izvori "Telegrafa".

Ukoliko bude osuđena, E.S. prijeti kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine koliko Krivični zakonik propisuje za krivično djelo lažno prijavljivanje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )