FOTO: Nezavisne

Državljanin Srbije Dragan Cerovac (24) iz Loznice, u ponovljenom postupku u Okružnom sudu u Banjaluci, osuđen je na pola godine zatvora zbog učešća u otmici Nenada Jakovljevića iz Bijeljine.

U izrečenu kaznu uračunato mu je vrijeme koje je proveo u pritvoru, odnosno od 7. novembra 2018. godine, pa do danas.

Bude li ova presuda potvrđena, Cerovac će moći da traži odštetu jer je iza rešetaka proveo 14 mjeseci, a osuđen je na šest mjeseci zatvora.

Cerovcu se ponovo sudilo jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu kojom je on bio osuđen na godinu i po zatvora jer je, kako je tada navedeno, bio član grupe braće Miljana i Ljubana Vidovića koji su, po optužnici, oteli Jakovljevića.

Kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, Republičko javno tužilaštvo izmijenilo je optužnicu Cerovcu, te se on tereti za blaži oblik otmice. Prema tim izmjenama, on nije bio član grupe braće Vidovića.

Cerovcu se izmijenjenom optužnicom stavlja na teret da je 14. maja 2018. dovezao Miljana Vidovića iz Loznice u Bijeljinu i s njim otišao u jedan kafić, gdje su bili Miljanov brat Ljuban i Jakovljević.

Kako se navodi u optužnici, Cerovac je znao da braća Vidović na silu tjeraju Jakovljevića da na svoju štetu sačini ugovor o pozjamici od 8.000 evra zbog navodnog duga od 2.000 evra braći.

Prema optužnici, on je tog dana Vidoviće i Jakovljevića, odvezao do Gradske uprave, a zatim i do knjižare gdje je sačinjen ugovor o pozajmici, znajući da ga oni primoravaju i silom tjeraju da ide s njima.

Tereti ga optužnica da je na zahtjev Miljana pristao da svojim vozilom doveze  Fikretu  Mušanović da bi umjesto braće Vidović sa Jakovljevićem potpisala taj ugovor. Prema optužnici, Cerovac ih je kasnije odvezao do jedne ćevabdžinice odakle je Jakovljević pokušao da pobjegne, ali ga je  Miljan  stigao kod teretane u koju ga je ugurao i pretukao.

Cerovca optužnica tereti da je do teretane dovezao Ljubana, a zatim Vidoviće i Jakovljevića odvezao u mjesto Amajlije iako je vidio da žrtva ima krvi oko usta.

Prema optužnici, tokom vožnje Miljan je prijetio Jakovljeviću da će mu pucati u noge jer je bježao te je bratu Ljubanu rekao da zove Mikija da donese pištolj, a dolaskom u Amajlije, Vidovići su iz vozila izvukli i pretukli Jakovljevića, nakon čega ih je Cerovac vratio u Bijeljinu.

Ljuban je nakon svega sa Jakovljevićem prešao u auto od osobe po nadimku Miki te su Jakovljevića odvezli do njegove kuće i uzeli mu pasoš. Vidovići su pobjegli i za njima se još traga.

Kako su "Nezavisne novine" ranije pisale, tokom ranijeg suđenja, nijedan svjedok Cerovca nije doveo u vezu sa djelom za koje se teretio, a i sama žrtva ga je "branila" rekavši da za Cerovca ne traži odgovornost jer on tog dana nije pokazivao netrepeljivost te da je čak pokušavao braću Vidović ubijediti da ga prestanu maltretirati.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )