FOTO: null

Vlasnik Prehrambene industrije ,,Sava-Semberija,, u Bijeljini Milorad Krstić izjavio je danas da ova fabrika može da otkupi svu domaću sirovinu povrća i da je plasira na evropsko tržište.

Krstić je sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem posjetio domaćinstvo Mladena Mitrovića u zaseoku Vrulja u Donjem Crnjelovu, kako bi se na licu mjesta upoznao o stanju u oblasti proizvodnje povrća. 

On je ocijenio da treba angažovati stručnjake kako bi se riješio agrotehnički problem proizvodnje vrlo tražene paprike roge, koja godinama unazad ne uspijeva da se proizvede u Semberiji. 

Krstić je naglasio da je za dobar rad prerađivača neophodna stabilna poljoprivredna proizvodnja i da pod uslovima obezbijeđenog kontinuiteta i kvaliteta domaći proizvođači povrća imaju neograničenu mogućnost plasmana svojih proizvoda za preradu i prodaju na evropskom tržištu. 

Gradonačelnik Mićić rekao je novinarima da se problem u uzgoju paprike roge pokušao riješiti nabavkom kvalitetenog rasada, ali da su poplava prošle i suša ove godine umanjile kvalitet proizvodnje. 

On je najavio da će biti traženo angažovanje nauke i struke da bi se otkrile sorte i zaštitna sredstva koja omogućavaju uzgoj ovog povrća u Semberiji. 

Domaćin Mladen Mitrović smatra da jedno od rješenja ovog problema može da bude prenošenje iskustava iz Makedonije u proizvodnji paprike roge i u uslovima tropskih vrućina koje ove godine vladaju u regionu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )