FOTO: InfoBijeljina.com

Prof. dr Nenad Lalić, redovni profesor Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina Univerziteta u Istočnom Sarajevu preminuo je danas nakon duge i teške bolesti.

Prof. dr Nenad Lalić je rođen 15.02.1959. godine u Sarajevu, opština Centar.

Diplomirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog inženjera organizacionih nauka.

Postdiplomski studij upisao je 2001. godine na istom Fakultetu, a magistarsku tezu pod nazivom "Organizovanje poslovanja preduzeća primenom metoda i modela grupnog odlučivanja" odbranio je 2003. godine čime je stekao zvanje magistra tehničkih nauka.

Doktorirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu  15.03.2007. godine na temu: " Razvoj metodologije podrške poslovnom pregovaranju i grupnom odlučivanju".

Ostavio je upečatljiv trag i izuzetan naučni doprinos u svojoj akademskoj karijeri. Veliki broj objavljenih naučnih radova, udžbenika, mentorstava na magistarskim i doktorskim studijama nastaviće da govore o njegovom životu i djelu.

Bio je redovni profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, stalno zaposlen na Fakultetu poslovne ekonomije Bijeljina. Predavao je i na Pedagoškom fakultetu, Ekonomskom fakultetu Brčko, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Pale, a ranije i na Filozofskom fakultetu i Ekonomskom fakultetu Pale. Radio je i kao gostujući profesor na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Od 1979. godine bio je zaposlen i u Vazduhoplovnom zavodu „Orao“ a poslednja funkcija koju je obavljao je funkcija izvršnog direktora za ekonomske poslove.

Za života je obavljao i funkciju Prorektora za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu, bio je poslanik u  Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine, odbornik u Skupštini grada Bijeljina, a obavljao je i mnoge druge funkcije i poslove koji krase njegovu izuzetno bogatu biografiju.

Termin i detalji vezani za komemoraciju i sahranu će biti naknadno objavljeni.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )