FOTO: null

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu potrošio je više od 600.000 dolara iz budžeta na šestodnevni put u New York, uključujući i 1.600 dolara na usluge ličnog frizera, prenosi AP pozivajući se na lokalne medije.

Put na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija prošle jeseni uključivale su i 210 dolara za servis za pranje veša, 1.862 dolara za obroke i skoro 20.000 eura za selidbu i čuvanje namještaja.

Advokat Shachar Ben Meir dobio je izvještaj o trošenju novca, pošto je tužio kabinet izrealskog premijera i Ministarstvo inostranih poslova.

On je rekao da je prošlog oktobra zatražio informaciju iz kabinetan premijera, a potom se obratio Ministarstvu. Pošto mu je rečeno da čeka tri mjeseca, on je tužio oba kabineta jerusalimskom sudu.

Izvještaj koji je taj advokat podijelio sa AP prijeti da pojača ne tako dobru reputaciju Netanyahua i njegove supruge Sare, koju su zaslužili luksuznim životom i bez dodira sa običnim Izraelcima.

Izvještaj ne uključuje troškove puta premijerove supruge Sare, a policija je već ranije preporučila da ona bude optužena za uvećane račune za domaćinstvo i zloupotrebu državnog novca na privatne ručkove i njegu za bolesnog oca.

U 2013. godini, premijera su optuživali da je potrošio 127.000 dolara državnog novca za specijalnu kabinu za spavanje na letu za London. Netanyahu je te godine platio i 2.700 dolara za sladoled, uglavnom od vanile i pistaća.

Portparol izraelskog premijera odbio je da komentariše izvještaj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )