FOTO: null

U Beogradu će večeras biti premijerno prikazan dokumentarni film "Djeca", autora Denisa Bojića, posvećenog roditeljima koji su izgubili po troje djece u proteklom ratu u BiH i čuvanju istine o srpskom stradanju.

Film, snimljen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, na autentičan način predstavlja svjedočenje četiri preživjela roditelja, od ukupno 36 očeva i majki, koji su u proteklom ratu izgubili po troje djece. 

Premijera će biti održana u 20.00 časova u svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke, kada će se posjetiocima obratiti autor filma Denis Bojić, režiser Darko Bajić i generalni direktor RTRS Draško Milinović. Očekuje se dolazak i uglednih gostiju iz Srbije. 

U Knez Mihailovoj ulici u Beogradu juče je postavljena izložba fotografija iz porodičnih arhiva i sa snimanja dokumentarnog filma "Djeca". 

Na ovoj izložbi, upriličenoj uoči beogradske premijere ovog filma sa prvenstvno antiratnom porukom, prikazano je 26 fotografija iz ovog ostvarenja, koje na autentičan i snažan način prenose suštinu i istinu srpskog stradanja u Republici Srpskoj i BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )