FOTO: InfoBijeljina

BANJALUKA – Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je da nema ništa s nabavkom skupocjenog vrtnog namještaja, iako je tender raspisala Služba za zajedničke poslove Vlade kojom on rukovodi.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je da Vlada RS juče raspisala tender za nabavku vrtnog namještaja za rezidencijalni objekat u Istočnom Sarajevu, u kojem uglavnom boravi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

U pitanju su trosjed, dvosjed, tri fotelje i dva sočića ukupne vrijednosti 16.380 KM.

Ova nabavka spomenuta je danas na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, kada je poslanik PDP-a Draško Stanivuković ocijenio kao neodgovorno trošenje javnih sredstava u vrijeme pandemije, na šta je predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao:

“Niti znam za sofu, niti sam je nabavljao, niti plaćao, niti odobrio, ako je sofu uzeo predsjednik Vlade spreman sam da snosim sankcije, ne znam ništa o toj sofi, niti me zanima ta sofa. Ne znam ko je uzeo, ja vam kažem da ja to nisam radio, apsolutno se odgovorno ponašam u čitavom ovom periodu”, rekao je Višković.

Višković tvrdi da ne zna za nabavku, iako je istu raspisala Služba za zajedničke poslove, koja je stručna služba Vlade kojom rukovodi Višković.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je da se ne treba raspravljati o nabavci stilskog namještaja od 16 hiljada, a da se ne spomene 2017. godina i kada je “Mladen Ivanić kupio namještaj od 200 hiljada, te dao za zavjese 30 hiljada”.

I o toj nabavci u Predsjedništvu BiH CAPITAL je pisao u tekstu Predsjedništvo BiH plaća 200.000 KM za stilski namještaj, zavjese… 

Kako saznajemo, tek obnovljeni namještaj u Predsjedništvu BiH nije zadovoljavao standarde nasljednika Mladena Ivanića, te je Milorad Dodik po preuzimanju funkcije odlučio da potroši značajna sredstva na obnovu kabineta.

Žunić je tražio da se ne govori o nabavkama već o mjerama Vlade uvedenim u vrijeme pandemije.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica je nabavku vrtnog namještaja pravdao činjenicom da je bolje da se nabavlja vrtni namještaj i da se boravi vani jer je manji rizik od zaraze.

Na sjednici NSRS više puta je od strane opozicije spomenuta i gradnja garaže Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka od 35 miliona KM, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu Firma iz Laktaša dobila 35 miliona za garaže UKC RS. Na ovu nabavku iz Vlade i vladajuće koalicije ne iznose stavove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )