FOTO: FK Metalac

Aktivno se radi na sklapanju igračkog kadra u bh. klubovima. Ima odlazaka i dolazaka, a posljednja dva vežu se za Velež i Radnik. Od ranije je bilo poznato da Saša Domić napušta redove Veleža i odlazi kao slobodan igrač.

Ovaj srpski defanzivac novi angažman pronašao je u Bjelorusiji i potpisao je za Torpedo Belaz. Velež mu je bio jedini klub za koji je igrao u Bosni i Hercegovini, a upisao je jednu asistenciju za tim iz Mostara. Kao omladinac bio je član Partizana i Radničkog iz rodnog Sombora, ali za ove klubove nikada nije igrao u seniorskoj kategoriji.

Karijeru je počeo u Radničkom iz Niša, a igrao je još za Dunav i Žarkovo u Srbiji, Brežice i Krško u Sloveniji, Lokomotivu iz Sofije (Bugarska) te Dubravu i Dugo Selo u Hrvatskoj.

Vezista Damjan Krajišnik vratio se u Bijeljinu i potpisao za Radnik, koji mu je i matični klub. Još kao junior 2012. godine odlazi u Partizan, a zatim je igrao za Sarajevo, Zvijezdu 09, Podrinje, Neastved BK u Danskoj, Mladost iz Lučana, Metalac, Radnički 1923, Železničar iz Pančeva, te za Tashkent u Uzbekistanu.

Ove sezone u Uzbekistanu, na 14 nastupa postigao je tri pogotka, dva u ligi i jedan u kupu ove azijske zemlje, a sada je došlo vrijeme za rastanak.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )