FOTO: null

U Pokret Uspješna Srpska u Bijeljini danas je prešlo 12 kandidata i uglednih članova iz suprotstavljenog političkog bloka okupljenog oko SDS-a.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u prostorijama ovog pokreta kandidat za gradonačelnika koalicije "Bijeljina pobjeđuje" Zlatko Maksimović najavio je u završnici kampanje još prelazaka funkcionera i kandidata sa liste okupljene oko SDS-a i koalicionih stranaka. 

U prostorijama stranke Maksimović je potpisao sporazum o podršci koju mu od danas pruža lider Saveza za demokratsku Srpsku Dragan Kalinić, dugogodišnji visoki funkcioner SDS-a. 

Prema riječima Maksimovića, među onima koji su javno prešli koaliciji "Bijeljina pobjeđuje" su univerzitetski profesori koji su bili čelnici SDS-a, donedavni članovi gradske vlasti, savjetnici gradonačelnika Miće Mićića, predsjednici mjesnih odbora SDS-a u Bijeljini i članovi organizacije mladih ove stranke. 

Maksimović je poručio da ovi i naredni prelasci iz suprotstavljenog političkog bloka jačaju njegovu kampanju i svjedoče sigurnu pobjedu koalicije "Bijeljina pobjeđuje", kao i "osvajanje komotne skupštinske većine". 

"Za mene i koaliciju `Bijeljina pobjeđuje` istinska bitka počinje 3. oktobra kada, nakon preuzimanja vlasti sa narodom, krećemo da ispunjavamo obećanja, sve što smo rekli, to ćemo i završiti", istakao je Maksimović. 

U obraćanju novinarima, Kalinić je rekao da Maksimovića podržava zbog istih ili sličnih političkih pogleda u borbi za očuvanje integriteta Republike Srpske i poštovanja njenog nivoa samostalnosti na bazi izvornog Dejtonskog sporazuma, kao i zbog uvjerenja da će uraditi mnogo za bolji život u Bijeljini, uključujući borbu protiv korupcije i kriminala u lokalnoj vlasti i njeno stavljanje u funkciju građana. 

Kalinić je rekao da Maksimović i koalicija "Bijeljina pobjeđuje" mogu da zaustave rijeku nezaposlenih mladih ljudi i demobilisanih boraca kroz otvaranje preduzeća i stimulisanje i zaštitu domaće proizvodnje, ali i da obezbijede bolju zaštitu starih, bolesnih i nemoćnih. 

On je istakao da Maksimovića i lično poštuje i podržava kao dobrog i humanog čovjeka, sposobnog stručnjaka i uspješnog menadžera, koji na čelu Bijeljine može da stvara uspješniji grad. 

Novinarima se obratio profesor Milan Grujičić, doskorašnji funkcioner SDS-a, a kritike na račun ove stranke koju su napustili uputila je Dobrila Božić, magistar ekonomskih nauka, koja je svjedočila o poniženju i ucjenama kojima je bila izložena u SDS-u Bijeljina. 

On je rekla da je primljena kao pripravnik u Gradskoj upravi, ali da su je iz SDS-a ucjenjivali da mora da radi za stranku u kampanji ako želi da zadrži to mjesto pripravnika. 

Božićeva je pozvala mlade da ne pristaju na ucjene, da čuvaju ljudsko dostojanstvo i slobodu i da izađu na izbore da se za to izbore u Bijeljini, podrškom Zlatku Maksimoviću i koaliciji "Bijeljina pobjeđuje". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )