FOTO: InfoBijeljina

Policija u Sidneju je zaustavila 35-godišnjeg muškarca koji je vozio Lamborghini 160 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 70 km/h.

Ono što je još zanimljivije je da je vozač skupe italijanske jurilice pokušao da se opravda kako je pretjerao s brzinom jer žuri na testiranje na COVID-19 s obzirom na to da je primijetio simptome.

Policajci se nisu dali prevariti pa je vozač, osim što će platiti masnu kaznu i što mu je na licu mjesta oduzeta vozačka dozvola, dobio I pratnju do prve bolnice.

Tamo je odmah ostavljen u "dobrovoljnu" izolaciju u trajanju od 14 dana, što vrijedi za sve koji primijete simptome.

 "Vozači ni pod kojim uslovima ne bi trebali kršiti pravila na cestama", komentarisao je Mihael Korboj, zapovjednik policije. Naime, slučajevi nesmotrene i brze vožnje poput ove postaju sve češći sada u vrijeme virusa korona koji vlada diljem svijeta, obzirom na činjenicu da su ceste dosta praznije nego što je to inače slučaj.

Najrjeđi cestovni promet od kada se pamti od masovne pojave automobile je očigledno dao krila vozačima da pritisnu gas do poda.

A slučajeva ima još: prošle nedjelje je policija u Oaklandu u Kaliforniji prekinula nekoliko uličnih jurnjava i uhapsila tri osobe, dok je Torontu, u Kanadi, policija zbog žestokih uličnih utrka uhapsila 18 osoba i oduzela im automobile.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )