FOTO: YouTube/Screenshot

Bijeljinska policija izdala je danas prekršajni nalog novinaru "Semberskih novina" Zorici Kusmuk zbog fizičkog napada na portparola ove uprave Aleksandru Marić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su naveli da je Kusmukova fizički napala portparola Policijske uprave Bijeljine, jer joj, kako je tvrdila, "nije dostavljena najava za današnju redovnu konferenciju za novinare", saopšteno je iz ovog ministarstva.

"MUP cijeni profesionalni angažman predstavnika sedme sile i sa novinarima ima korektan odnos i konstruktivnu saradnju. U tom smislu oštro osuđuje današnji nesvakidašnji događaj ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina", navodi se u saopštenju.

U MUP-u Srpske su istakli da ovakvo ponašanje nije primjereno za bilo kog građanina, posebno ne za predstavnika medija, te da dodatno zabrinjava činjenica da je navodni nesporazum imenovana pokušala rješiti fizičkim nasiljem.

"Kontaktom sa redakcijom 'Semberskih novina', gdje je Kusmukova stalno zaposlena kao novinar, utvrdili smo da je ova redakcija dobila najavu Policijske uprave Bijeljina za konferenciju za štampu još juče, kao i da se već godinu dana ona vodi na bolovanju", navode iz MUP-a Srpske.

Napominju i da se svaka najava događaja može naći i na interent stranici MUP-a Srpske.

MUP Republike Srpske osuđuje svaki vid nasilja, posebno ponašanje koje ugrožava dugogodišnji korektan i profesionalan odnos i sam ugled novinarske profesije.

MUP predstavnike medija i udruženja novinara poziva da osude ovakav vid ponašanja o čemu svjedoči i snimak video nadzora ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina.

Prekršajni nalog Kusmukovoj izdali su policijski službenici Policijske stanice Bijeljina zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )