FOTO: null

Kvar na glavnom cjevovodu ostavio je juče bez grijanja oko 1.300 korisnika usluga ,,Gradske toplane,, u Bijeljini kojima će radijatori biti hladni i danas i sutra.

Direktor "Toplane" Radomir Marjanović rekao je da je do kvara došlo na glavnom cjevovodu mreže u ulici Majora Dragutina Gavrilovića, zbog čega su bez grijanja ostali svi korisnici čiji se stanovi zagrijavaju posredstvom "Gradske toplane".

- Bez grijanja će ostati svi korisnici, jer kada je mreža građena, nije ostavljena mogućnost da se na bilo koji način odvoji dio grada od mosta, preko kanala. Nedostaju ventili kojim bismo odvojili dio grada, te moramo zavrnuti sve ventile u "Toplani" i ispustiti svu vodu da bismo sanirali kvar na glavnoj cijevi u mreži - pojasnio je Marjanović.

Marjanović je istakao da su radnici prije dva dana uočili da na toplovodnoj mreži dolazi do curenja.

- Kvar smo uspjeli da lociramo danas u ulici Majora Dragutina Gavrilovića, u neposrednoj blizini mosta na kanalu Dašnica. Radnici su na terenu i učinićemo sve da grijanje bude uspostavljeno što prije - kazao je Marjanović.

Prema njegovim riječima, izvjesno je da će ovakvih kvarova biti i u narednom periodu sve dok ne bude rekonstruisana mreža u ovom dijelu grada.

On je naglasio da je jedino trajno rješenje promjena kompletne dionice cjevovoda u dužini od oko 250 metara.

Marjanović kaže da će zaposleni u ovom preduzeću dati maksimum da grijanje bude uspostavljeno i prije, ali napominje da je riječ o "praktično istrulim cijevima" što će otežati sanaciju.

- U ovoj ulici mreža je u lošem stanju jer je godinama bila izložena uticaju fekalnih voda, koje su se izlivale iz okolnih septičkih jama sve dok nije urađena kanalizaciona mreža. Ta voda je ubrzala koroziju - pojasnio je Marjanović.

On je dodao da je na ovaj problem godinama ukazivano i naglasio da je toplovodna mreža stara više od 30 godina.

Dodatni trošakRadomir Marjanović je istakao da će kvar u ulici Majora Dragutina Gavrilovića izazvati i dodatne troškove "Toplani", koja ionako ima problem sa naplatom potraživanja.

- Prilika da se nešto uradi su bili radovi na kanalizaciji, ali tada, nažalost, nije bilo novca - rekao je Marjanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )