FOTO: null

Učenici područnog odjeljenja Koviljuše Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije“ od juče nisu u školskim klupama. Zbog tehničkog kvara na kotlu obustavljena je nastava u ovoj područnoj školi koju pohađa 315 učenika.

Direktor škole Radenko Savić kaže da je o svemu obaviješteno resorno ministarstvo, radovi na popravci kotla su u toku, a prema prvim procjenama u pitanju je veći kvar pa se učenici ponovo u školske klupe vjerovatno neće vratiti do kraja ove sedmice.

Svakodnevno je Savić na vezi sa resornim ministarstvom, zainteresovani su kaže da ovaj problem bude ubrzo riješen a kako ističe uveliko se razgovara i o nabavci novog kotla. Za sve se očekuje konkretna odluka.

Osnovna škola "Knez Ivo od Semberije" je jedna od najvećih osnovnih škola u Srpskoj sa 1.620 učenika. Pored područnog odjeljenja Koviljuše u kojem je trenutno nastava obustavljena, nastava se odvija redovno u centralnoj ali i u područnim odjeljenjima Hase i Ljeljenča .

Kako ističe Savić od kako je počela nastava u drugom polugodištu minusi ne jenjavaju pa je povećana potrošnja energenta i za 50 odsto, kojeg kaže imaju u dovoljnim količinama, međutim ističe zbog dotrajale stolarije učionice je teško zagrijati, pa napominje da namjeravaju ići u rekonstrukciju stolarije i fasade na ovom školskom objektu.

Ono što je sigurno časove koje su propustili učenici područnog odjeljenja Koviljuše nadokanadiće subotom ili tokom proljećnog raspusta, o čemu će se kaže Savić odlučivati kroz dogovor sa resornim ministarstvom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )