FOTO: novosti.rs

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Danijela Planinčića, osuđenog člana kriminalne grupe Zijada Turkovića, i Željka Lazića zvanog Legija zbog oružane pljačke "Nešković pumpe" iz koje je ukradeno oko 7.000 KM.

Pljačka se dogodila 8. septembra oko 14.50 u Popovima, kod Bijeljine, a razbojnici su isti dan uhapšeni. Na teret im se stavlja razbojništvo i prikrivanje. Prema navodima optužnice u pljačku su išli ukradenim "mercedesom A klase", vlasništvo Lj. K. koji su prefarbali i na njega stavili slovenačke tablice.

- Lazić je maskiran ušao u prostorije pumpe i pištoljem je zaprijetio radnicama. Iz ladice, u kojoj stoji pazar, uzeo je 6.958 KM i pobjegao vani. Potom je ušao u ukradeni "mercedes", u kojem ga je čekao Planinčić, i velikom brzinom pobjegli su prema Pavlović mostu - navodi se u optužnici.

Planinčić je nedavno izašao iz zatvora gdje je odležao kaznu od šest i po godina zbog učešća u stravičnim zločinima zloglasne Turkovićeve grupe. Osuđen je nakon što je sporazumno priznao krivicu za učešće u ubistvu Marija Tolića, Vernera Ajdarija, odnosno zakopavanju njihovih tijela, a bio je prisutan i kada je Turkovićev "hitmen" Milenko Lakić ubio Rajka Milovanovića, koji je sam sebi iskopao raku.

Planinčić se sporazumom obavezao da će tokom suđenja Zijadu Turkoviću svjedočiti u korist Tužilaštva BiH, što je na kraju odbio. Zbog toga je novčano kažnjen sa 10.000 KM, a kada je ponovo odbio svjedočenje osuđen je na mjesec dana zatvora.

 Foto MojaBijeljina / Menjačnica "Kod Miše"  / Danijel Planinčić/ Foto Sud BiH

Nakon što je Planinčić odbio svjedočenje u Sudu BiH, tužilac Diana Kajmaković sudskom vijeću je tvrdila da je on uplašen, te da je dobijao prijetnje. Potom je podsjetila da je Milenko Lakić na ročištu o priznanju krivice Planinčiću rekao: "Vodi računa šta radiš. Rajko ti je poručio da je hladno tamo gdje ćeš ići i da poneseš deku." Planinčić je na to reagovao tvrdeći da se ne plaši ničega, i da je optužnica montirana i da zato odbija svjedočenje.

Bijeljinski sud potvrdio je optužnicu i protiv Ermina Rešidovića i Eldina Kadrića za pljačku mjenjačnice "Kod Miše" u Bijeljini 30. avgusta iz koje je ukradeno 150.000 dinara (2.500 KM). U pljačku su došli "mercedesom" E320" i Rešidović je, maskiran, uz prijetnju pištoljem oteo novac. Trčeći je krenuo da bježi i radnik ga je sustigao, pa je Rešidović ispalio metak u vazduh, pri čemu mu je ispao veći dio novca. Vidjevši šta se dešava Kadrić je dao gas i pobjegao, a Rešidović je pješke nastavio da bježi i obojica su ubrzo uhapšena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )