FOTO: null

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je da je Peti "Balkan spa samit", koji se održava u Sloveniji, prilika da Srpska predstavi svoje banjske potencijale.

Gluhaković, koji je sinoć prisustvovao otvaranju Petog "Balkan spa samita" u "Termama Laško", ocijenio je da je ovo prilika da Republika Srpska predstavi ponudu u oblasti banjskog turizma. 

"Približili smo turistima iz Slovenije ponudu u `Slatini`, u banji `LJešljani`, banji `Vrućici`, banji `Vilina vlas` u Višegradu i još nekim biserima Republike Srpske. Znamo da ne možemo u toj oblasti da se poredimo sa zemljom kao što je Slovenija, ali sigurno je da i nama banje mogu da budu jedan od generatora razvoja turističke privrede", istakao je Gluhaković. 

Organizovanje "Balkan spa samita" za naredni period ponuđeno je i Republici Srpskoj. 

"Mi bismo bili ponosni da kod nas okupimo ovako veliki broj znalaca iz oblasti turizma. To bi bio način da se naše banje integrišu u još bolji novi turistički proizvod. Sigurno bismo bili dobri domaćini, a imali bismo šta i da pokažemo", kaže Gluhaković. 

Moto Samita "Imamo zajedničku prošlost, hajde da kreiramo zajedničku budućnost" okupio je, sa zajedničkim ciljem, brojne predstavnike turističke industrije iz zemalja Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. 

Peti "Balkan spa samit" trajaće do nedjelje, 8. novembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )