FOTO: null

U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini večeras je predstavljena knjiga „Teslin čudesni svet“ Branimira Jovanovića u kojoj autor ukazuje na sistem vrijednosti ovog genija – znanje, pravednost i nesebičnost, po kojima je živio i koje je tražio od

"Tesla nije bio samo tehnički genije, već je promišljao o održivosti civilizacije, a ključna ideja njegove doktrine je da se moraju rješavati ne samo egzistencijalna pitanja, nego paralelno i moralno i duhovno", rekao je Jovanović novinarima. 

Autor je direktor Muzeja Nikole Tesle u Beogradu i kaže da se 40 godina intenzivno bavi proučavanjem Tesle, a knjiga o njemu plod je 20 godina istraživanja arhivske građe sa više od 200.000 originalnih artifakata koji su ostali iza Tesle i čuvaju se u beogradskom muzeju. 

Jovanović kaže da je knjiga štampana u enciklopedijskom formatu i da prikazuje Teslinu kulturu i sistem vrijednosti, njegovo besmrtno djelo i doktirinu. 

On je istakao da je Tesla ostavio nezaboravnu poruku "za vijekove" i da njegovo ime i djelo postaju sve popularniji u svijetu, što pokazuje i činjenica da gugl pretraživač o Tesli nudi 150 miliona stranica. 

Jovanović je naglasio da je povećan i broj posjeta Muzeju Nikole Tesle u Beogradu, koji je prošle godine imao više od 100.000 posjetilaca, većinom stranih turista. 

On je Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" poklonio vrijedne knjige čiji je izdavač beogradski muzej, sa željom da što više ljudi upozna Teslu kao genija i kao čovjeka koji je promišnjao o društvu. 

Jovanović je tokom boravka u Bijeljini posjetio Teslijanum koji u ovom gradu postoji od 1993. godine i okuplja srpske poklonike Nikole Tesle. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )