FOTO: null

U Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić,, u Bijeljini sinoć je predstavljena knjiga ,,Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest,, autora Snježane Gajić, majke djevojčice Tatjane koje je nakon osam godina borbe sa ovom bolešću, pretprošle godine, ip

Autor knjige, Snježana Gajić, koja je ljekar po profesiji, čija i druga kćerka - Milana boluje od istog teškog neurološkog oboljenja koje vrlo brzo napreduje i dovodi do potpune nepokretnosti, rekla je da je u ovoj knjizi predočena borba njene porodice sa okrutnom bolešću i da je cilj da se pokaže javnosti da svaka borba ima smisla.

"Čak i kada je riječ o beznadežnom, uvijek postoji nešto na što se može uticati", istakla je Gajićeva i napomenula da je na klinici u Torontu u toku istraživanje lijeka za Laforinu bolest, koji bi mogao da se pojavi i za pola godine i da pomogne ne samo u liječenju ove, nego i drugih neuroloških bolesti.

Navodeći da su srž knjige Tatjanini dnevnici, spomenari, slike, Gajićeva je rekla da oni koji su je pročitali kažu da vraća nadu i optimizam, a da će svi koji će je tek pročitati prepoznati dobro u sebi i poželjeti da podrže ovu bitku.

Gajićeva ističe da je ova knjiga ohrabrila mnoge da se ne smiju predati, da borba uvijek mora postojati.

"Naša mala porodica je to potvrdila i, evo, devet godina smo finansirali istraživanje Laforine bolesti, a pritom, nismo bili svjesni da smo postali najveći donatori", navela je Gajićeva.

Ona je rekla da im je velika čast to što su na klinici Sik kids u Torontu prihvatili da učestvuju u snimanju dokumentarnog filma o životnoj borbi porodice Gajić, koji će biti rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/.

U holu ove pedijatrijske klinike u Torontu postavljena je zahvalnica sa natpisom "Porodica Gajić - Republika Srpska - BiH".

Gajićeva kaže da prihod od prodaje knjige koriste za liječenje mlađe kćerke Milane.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )