FOTO: null

Bijeljina - U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras je predstavljena zbirka poezije "Kad nađem sreću, šta ću sa tugom", autora Mlađe Stanišića.

Najnovija zbirka poezije četvrta je po redu Stanišićeva knjiga pjesama, koja je ljubavne tematike, za razliku od prethodnih kojima je dominirala rodoljubiva.

Recenzent i urednik ove zbirke Milan Stojanović rekao je da je dosadašnja Stanišićeva poezija bila "rodoljubiva sa elementima sarkazma, ili i protestnim notama, a sada je riječ o zbirci koja se bavi najljepšom temom – temom ljubavi".

Poezija Mlađe Stanišića je vrhunska, kaže Stojanović, a takvom su je ocijenili naši najveći, vrhunski književnici, kao što su Ljubivoje Ršumović, Mišo Marić, Dobrica Erić, Rajko Petrov Nogo.

"Ovo potvrđuju i brojni međunarodni festivali, na kojima je osvajao zapažene nagrade", rekao je Stojanović novinarima.

Zbirku čini šezdesetak pjesama, podijeljenih u određene cjeline kojima se čitaocu naglašava šta ga otprilike očekuje u kom dijelu.

Autor zbirke Stanišić rekao je da su prve tri njegove zbirke obilježile poslijeratno vrijeme.

"Pošto smo svi zasićeni ovo teškom tematikom, došla je na red i malo lakša i ljepša - tema ljubavi, boemstva, kafane i svega pomalo", rekao je Stanišić.

Stanišićeva zbirka je podijeljena u tri djela - prvi posvećen boemskoj ljubavi, drugi ljubavi kao temi uopšte, a treći sadrži od svega pomalo, pa i filozofska razmišljanja, vezana opet za temu ljubavi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )