FOTO: null

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić razgovarao je danas sa predstavnicima opštine Lopare o projektu izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa sa etno-selom na lokalitetu Busija na Majevici.

Na sastanku sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem i idejnim tvorcem ovog projekta Svetozarom Ostojićem istaknuto je da je cilj projekta jačanje komunikacionih pravaca, ali i rekreativnih i turističkih potencijala sjeveroistočnog dijela BiH. 

Ostojić je rekao da je planirano da se ovaj turističko-rekreativni kompleks, okružen sa šest opština, nalazi na površini od nekoliko stotina dunuma i na 840 metara nadmorske visine. 

Prema njegovim riječima, kompleks će biti korišten za rekreaciju, kao vazdušna banja sa restoranima i savremenim hotelima, dok će u zimskom periodu biti aktivne ski-staze. 

"Sadržavaće šetališta, biciklističke staze, imaće sadržaje za djecu, etno-pijacu, te prostor za ekstremne sportove i biće jedno od najboljih odmarališta", dodao je Ostojić. 

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je svaki projekat povezivanja na ovim prostorima dobrodošao, kao i ideje koje će pospješiti razvoj turističkih potencijala ovog podneblja, pogotovo planinskog i riječnog turizma. 

Projekat su ranije podržali nadležno ministarstvo u Vladi Republike Srpske, gradonačelnici Tuzle i Bijeljine, te načelnici opština Lopare i Ugljevik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )