FOTO: null

Ovogodišnji, šesti „Sarajevo biznis forum“, koji će biti održan 13. i 14. maja u Sarajevu, nosi epitet najveće investicijske konferencije u jugoistočnoj Evropi, izjavio je Nihad Šahović, u ime „Biznis foruma Sarajevo“ na današnjem predstavljanju „Sarajevo

„Moto ovogodišnje konferencije biće „Jedna regija – jedna ekonomija“ i konferenciji će prisustvovati veliki broj kompanija i predstavnika vlasti iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, kao i veliki broj investitora iz skoro tridesetak zemalja svijeta“, istakao je Šahović.

Šahović je izjavio da će „Sarajevo biznis forum“ ove godine biti organizovan pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, te da će to biti prilika da bosanskohercegovački privrednici predstave svoje projekte potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Bijeljina je povoljan grad i regija za privlačenje stranih investicija, rekao je Šahović, te se očekuje da će jedan broj preduzeća iz ove regije kandidovati svoje projekte na ovoj konferenciji potencijalnim zainteresovanim investitorima.

U BiH postoji veliki potencijal, kada je u pitanju investiranje u oblast poljoprivrede, energije, informacionih tehnologija, turizma i obrazovanja. Fokus konferencije ove godine biće na proizvodnji organske hrane, IT-a i obrazovanja.

Predrag Jović, donedavni načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Gradske uprave Bijeljina, a trenutno zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH istakao je da je ovo prilika da privrednici sa područja Semberije organizuju kvalitetne prezentacije svojih projekata na „Sarajevo biznis forumu“.

U narednih dvadesetak dana bijeljinski privrednici će imati mogućnost da pošalju svoje prijave projekata sa kratkim prezentacijama i biznis planovima koji će biti predstavljeni zainteresovanim investitorima iz svijeta.

Privrednike iz Bijeljine interesovalo je koliko iznose minimumi, odnosno maksimumi, kada je u pitanju vrijednost potencijalnih projekata. Šahović je izjavio da je mimimum određen na 100.000 evra, dok je maksimum neograničen i o tome pregovaraju potencijalni partneri u realizaciji projekata. On je tom prilikom najavio i skoro otvaranje filijale BBI banke u Bijeljini.

Meho Fafulić, vršilac dužnosti direktora Fabrike šećera iskazao je interesovanje za predstavljanje projekta ponovnog pokretanja šećerane na ovogodišnjem „Sarajevo biznis forumu“. Za ovu investicijsku konferenciju interesovanje su iskazali i proizvođači namještaja, te predstavnici poljoprivredno – prehrambeno – prerađivačkog sektora iz Semberije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )