FOTO: null

Dvije najuspješnije sezone u istoriji Radnika obilježio je najbolji strijelac tima Marko Obradović, koji je svojim golovima omogućio Bijeljincima osvajanje trofeja u Kupu RS i Kupu BiH.

Iako je rođeni Beograđanin, priznaje da se u Bijeljini osjeća kao kod kuće, jer već treću sezonu nosi plavi dres Radnika. Do sada je u dresu Radnika pogodio 45 puta, a ni asistencije mu nisu strane. Nastavio je Obradović sa svojim golgeterskim navikama i ove sezone, u kojoj je u osamnaest  odigranih kola upisao osam pogodaka.

- U Radniku sam stekao punu afirmaciju. Osvajati trofeje sa uslovno rečeno malim klubom je jako teško, ali je i mnogo veće zadovoljstvo. Odlična smo grupa i ne bih mnogo isticao pojedince iako mi je izuzetno drago što sam predložen za najboljeg ispred Fudbalskog saveza Republike Srpske - rekao je Obradović.

Od njegovog dolaska do danas Radnik je napredovao na svim poljima. Bijeljinci su u sezoni 2013/14. jedva sačuvali premijerligaški status, da bi prošle godine postali, a ove nastavili da budu bitan faktor kada je u pitanju borba za sam vrh tabele. Posebno mjesto u istoriji kluba su prve evropske utakmice koje je Radnik prošlog ljeta odigrao sa bugarskim Beroeom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Zahvaljujući rukovodstvu, na čelu sa Mladenom Krstajićem, Radnik je postao klub koji stalno gleda napred. Neverovatno smo napredovali, ali ne želimo da se zaustavimo, jer imamo realne šanse da i ove sezone donesemo bar jedan trofej u klupske vitrine. Ko zna, možda ponovo izborimo evropske mečeve - rekao je Obradović.

Odlične igre nisu prošle nezapaženo, pa se gotovo svakodnevno može čuti da će već ove zime naputiti Radnik.

- Bilo je ponuda, ali do sada se nisu poklopile kockice da odem, ali ne opterećujem se time. Zadovoljan sam i koncentrisan na igre u Radniku. Prava ponuda stigne kad se igrač najmanje nada - zaključio je Obradović.

Partizan se voli

Prve fudbalske korake napravio je u svom selu u Starim Banovcima igrajući za Dunav. Sa 12 godina prešao je u Zemun, kao junior igrao je za Partizan, a kada je postao punoljetan preselio se u belgijski Eupen. Ipak, nema dilemu za koga navija.

- Za druge se navija, Partizan se voli! Taj klub mi je u krvi. San mi je da jednog dana zaigram u prvom timu "crno-belih" - rekao je Obradović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )