FOTO: null

U Centru za kulturu Semberija 2. i 8. oktobra, ljubitelji pozorišne umjetnosti imaće priliku da pogledaju hit predstavu ,,Dame biraju,, i kabare ,,Međuigre 0-24,, Zijaha Sokolovića.

Predstava "Dame biraju" u produkciji Altteatra, koja je ovoga proljeća oborila sve rekorde gledanosti,  02. oktobra stiže i u Bijeljinu.

U predstavi igraju: Emir Fejzić, Igor Skvarica, Davor Sabo, Enes Salković, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Sead Pandur. Za kostim i scenu zadužena je Lejla Hodžić.

Režiju potpisuje Admir Glamočak.

Predstava govori o besposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenerom, koju glumi Amila Terzimehić.

Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promjene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost! Često taj put, od ničega do nečega, zna biti jako težak i samo oni uporni i s jakom voljom ostvare svoj cilj.

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi, poseban začin daju plesne tačke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca "do kraja" na opšte zadovoljstvo publike.

Predstava počinje u 20 sati. Cijena ulaznice je 8KM.

Predstava Zijaha Sokolovića "Međuigre 0-24" odigraće se u četvrtak, 08. oktobra s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice za ovu predstavu je 10 KM.

Jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, Zijah Sokolović, u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga na književno kritično satirični način komentisaće političke događaje i društvena stanja.

Međuigre 0-24 su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza, sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.

Sam autor Zijah Soloković o Međuigrama kaže: "Moj kabare, Međuigre 0-24, želi da dodiruje besmislenost i manjak logike čitavog čovječjeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Osnovna je ideja Međuigri 0-24 da, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme... sad nije vrijeme... sad je kasno!"

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )