FOTO: null

Izvođenjem predstave „Dobro došli u kabare“ Radeta Marjanovića večeras je otvoren 15. pozorišni festival „Dani komedije“, koji organizuje Centar za kulturu „Semberija“ u Bijeljini.

Glumica Tanja Bošković na konferenciji za novinare uoči predstave izjavila je da je važno njegovati smisao za humor u vremenu koje nije lako. 

"Festivali su veoma važni, retka je to privilegija za grad i treba ih održavati jer ljubiteljima pozorišta pokazuju šta se dešavalo tokom godine u oblasti komedije", rekla je Boškovićeva. 

Ona je izrazila nadu da će pozorišni festival u Bijeljini prerasti u međunarodni, da se vidi čemu se ljudi u regionu smiju, ističući da se svi još dobro razumiju i da ne postoji jezička barijera. 

Boškovićeva je dodala da se raduje svakom novom gostovanju u Bijeljini gdje se, nakon mnogobrojnih odigranih predstava, osjeća kao njen stanovnik. 

Autor predstave Rade Marjanović rekao je novinarima da je ovaj pozorišni komad objedinio proteklih 15 godina rada u brojnim kabaretskim predstavama. 

Kabare je, prema njegovim riječima, jedan od najtežih žanrova u glumačkoj profesiji koji zahtijeva kompletnu umjetničku ličnost, da bi se publici prenio ne samo smijeh, nego i ljepota i zadovoljstvo duše. 

Direktor Centra za kulturu "Semberija" LJiljana Erkić najavila je da će publika u Bijeljini tokom petodnevnog festivala komedije imati priliku da vidi i predstave "Maratonci trče počasni krug" Sudentskog pozorišta sa Pala, "Hipertenzija" u izvođenju glumaca Agencije "Jugoart", "Garsonjera" Narodnog pozorišta Republike Srpske, te "Arsenik i stare čipke" Agencije "Scena" iz Beograda. 

Selektor festivala Gavrilo Jovanović najavio je da će ove godine nagrade 15. pozorišnog festival komedije u Bijeljini biti "Zlatni kupusi", kao šaljiv, ali u narodu prihvaćen i prepoznatljiv sinonim za Semberiju. 

"Zlatni kupus" biće dodijeljen za najbolju predstavu, najbolju glumicu i za najboljeg glumca. 

Sve predstave počinju u 20.00 časova u Centru za kulturu, a cijena ulaznice je 10 KM. 

Prva odigrana predstava je, kao i ranijih godina, odigrana u prepunoj sali koja prima 350 posjetilaca. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )