FOTO: null

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će, na poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića, najverovatnije posjetiti Beograd naredne nedjelje, nezvanično saznaje Tanjug.

Predsjednik Vlade Srbije uputio je juče zvaničan poziv predsjedavajućem i članovima Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da što skorije dođu u zajedničku posjetu Srbiji.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, Vučić je u pismu članovima Predsjedništva BiH naveo da ih poziva "polazeći od uverenja da su naše dve zemlje čvrsto i trajno opredeljene da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rešavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusedstva, a na dobrobit građana dve zemlje".

Poziv je uslijedio nakon što je u subotu, tokom komemoracije povodom 20.godišnjice od zločina u Srebrenici, Vučić i delegacija Srbije napadnuti.

Večernje novosti u današnjem broju pišu da je Vučićev poziv da svi članovi Predsjedništva BiH posjete Srbiju za sada prihvatio jedino predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On je za beogradski dnevnik rekao da je Vučić pozivom članovima Predsjedništva BiH da posjete Srbiju povukao još jedan državnički potez koji doprinosi pomirenju i smirivanju strasti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )