FOTO: null

Predsjedništvo BiH saopštilo je da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić odgodio posjetu BiH, koja je bila zakazana za sutra.

"Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije izdala je saopštenje za javnost u vezi sa posjetom predsjednika Tomislava Nikolića BiH, u kojem se, između ostalog, navodi da će `predsjednik Nikolić uvijek doći u zvaničnu posjetu BiH kada sva tri člana Predsjedništva pokažu jedinstvo i spremnost`", navode iz Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je jutros formalni zahtjev predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i članu Predsjedništva Draganu Čoviću da zvanična posjeta predsjednika Srbije Nikolića BiH, koja je planirana za sutra, bude odgođena zbog hapšenja državljanina BiH Nasera Orića.

Izetbegović je naveo da, imajući u vidu novonastalu situaciju, smatra da zvanična posjeta predsjednika Srbije BiH u ovom trenutku ne bi doprinijela ciljevima zbog kojih je planirana.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjasnio se za dolazak Nikolića, dok hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović dijeli Izetbegovićev stav.

Iz kabineta predsjednika Srbije danas je saopšteno da je Srbija posvećena dobrosusjedskim odnosima i saradnji sa zemljama u regionu i da zahtjev Izetbegovića da posjeta Nikolića bude odgođena, neće promijeniti dobre namjere Beograda prema svim građanima BiH.

"Nažalost, umesto da kroz razgovor dođe do smirivanja tenzija u regionu, usledio je zahtev za odlaganje susreta, da bi pojedinci stekli političke poene među ultranacionalistima", navodi se u saopštenju.

Nekadašnji komandant takozvane Armije BiH u Srebrenici Naser Orić, koji je osumnjičen za ubistvo srpskih civila u Podrinju 1992. godine, uhapšen je 10. juna u Švajcarskoj po potjernici Srbije koja ga tereti za ratni zločin.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )