FOTO: srpskainfo.com / Maciej Kulczynski/EPA

Zoran Gajić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije poručio je da će i muška reprezentacija Srbije uskoro odigrati prijateljsku utakmicu u Banjaluci, baš kao što je to, uoči svjetskog prvenstva u Japanu i osvajanja zlatne medalje, uradila ženska selekcija.

- Svi mi u sportu mnogo vodimo računa o tome kako vezujemo pertle, koju kravatu stavljamo pred važne utakmice, šta radimo uoči velikih takmičenja. Mnogo “gatamo”, a ispalo je da su žene posle Banjaluke postale svjetske prvakinje, mislim da i Nikola Grbić razmišlja da krene tim putem – rekao je predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije odigrala je prošle godine, pred odlazak na Svjetsko prvensvo u Japan prijateljsku utakmicu protiv Bugarske u Banjaluci. Gajić je obećao da će u narednom periodu, meč u Republici Srpskoj odigrati i muška selekcija.

- Ispalo je tako da put do svjetskog zlata vodi preko Banjaluke, međutim, ne mogu tačno da kažem kada će to da se dogodi.  Imamo problem usklađenosti kalendara Svjetske odbojkaške federacije i Evropske odbojkaške konfederacije u odnosu na želje klubova u kojima naši igrači igraju. To je ogroman problem koji izaziva pravi mali rat. Ove i naredne godine raspored je izuzetno zgusnut, teško je naći termin za taj meč. Igramo Ligu nacija, ove godine u avgustu i kvalifikacije za Olimpijske igre. Mjesec dana poslije toga je Evropsko prvensvo. Naredne godine, dosta rano, imamo Olimpijske igre, a treba odigrati i Ligu nacija za koju ne znamo gde će biti ubačena. To nas, svakako, ne obeshrabruje, nešto ćemo smisliti i sigurno će reprezentacija doći u Banjaluku da odigra utakmcu – obećao je Gajić koji je dodao da su utisci odbojkašica posle mečeva bili odlični:

– I poslije priprema na Palama i utakmice u Banjaluci, impresije su bile odlične. Znali smo da ćemo biti primljeni na pravi način, ali niko od nije pretpostavio da ćemo naići na takav prijem i takvu atmosferu. Još jednom se potvrdilo da se praktično reprezentacija u Republici Srspkoj voli više nego u Srbiji – dodao je Gajić.

Pripreme na Palama

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije potvrdio je da će i ove godine obje selekcije boraviti na pripremama na Palama.

-Ove godine muškarci će treći put doći na Pale, a djevojke drugi.  Moram javno da se zahvalim Miloradu Dodiku koji nas je u to vrijeme u svojstvu predsjednika Republike Srpske pozdravio, a na prijemu kod Vučića obećao da će isfinasirati jednu selekciju, u ovom slučaju žensku jer su Brankica Mihajlović i Tijana Bošković sa ovih prostora.  Ne znači  nama samo taj novčani dio, sama pažnja obavezuje dodatno sve nas da na neki način damo sve od sebe jer to moramo kada znamo da nas toliko ljudi prati i podržava – istakao je Gajić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )