FOTO: sport1.ba

Predsjednik fudbalskog kluba Zvijezda 09 Boris Stanišić i sportski direktor Jasmin Memišević imali su sastanak u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidižićem i Elmirom Pilavom na kojem su iznijeli brojne zamjerke na suđenje koje su imali tokom ove sezone.

Zvijezda 09 se trenutno nalazi na posljednjem mjestu sa samo tri osvojena boda a u klubu ističu da su tome umnogome kumovale loše sudijske odluke. Ono što ih posebno boli je činjenica da zbog njih niko nije kažnjen.
-Mi smo na ovom sastanku iznijeli ono što nas muči od starta takmičenja. Bole nas nepravde. Želimo samo da ukažemo na problem i da imamo pošteno suđenje kako bi se borili za opstanak. Javnost je mogla da vidi da smo u nekoliko utakmica oštećeni. Evo protiv Tuzle sudija Mateo Musa nije isključio igrača, iako je prekršaj bio što se u narodu kaže „za zatvor“. I umjesto kazne on je bio četvrti sudija na meču između Sarajeva i Čelika. Imamo zaista puno pritužbi sve smo dokumenovali, ali ne znamo da li će to imati efekta. Te greške su utvrdili ljudi koji se bave suđenjem i od saveza BIH smo tražili da nas zaštite. Očito je da su nas svi već otpisali. Uvjeren sam da bi naš bodovni saldo bio puno veći da nije bilo očiglednih sudijskih grešaka- naveo je Boris Stanišić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )