FOTO: novosti.rs

Lider SDA Bakir Izetbegović, nakon sjednice Predsedništva ove stranke, rekao je da će Klub poslanika SDA u Parlamentu BIH pozvati i druge klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu krivične prijave.

On je pozvao Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da sankcionišu sve one koji ruše ustavni poredak BiH.

– Klub poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH pozvaće i ostale klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu odgovarajuće krivične prijave, rekao je Izetbegović nakon sjednice Predsedništva SDA.

Takođe, poziva i na smjenu predsjednik Visokog sudski i tužilačkog savjeta (VSTS) Milana Telegtije.

– Pozivamo članove VSTS da pokrenu proceduru smjene Milana Tegeltije, zbog prisustva na paradržavnom skupu kojeg je organizovao Dodik, a čiji je cilj rušenje Ustavnog poretka BiH. Tegeltija je izgubio kredibilitet i nedopustivo je da je čovjek koji je pod kontrolom SNSD na čelu VSTS – izjavio je Izetbegović.

Nakon sjednice Predsedništva SDA – Izetbegović je rekao da je tolerisanje protivzakonitih radnji – takođe protuzakonito djelo.

– Pozivamo visokog predstavnika da poništi odluke NSRS o dodjeli odlikovanja Radovanu Karadžiću i drugim ratnim zločincima. Pozivamo Tužilaštvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da počnu raditi svoj posao. Dužni su sankcionisati sve one koji ruše ustavni poredak – poručio je Izetbegović i dodao da očekuje da Valentin Incko reaguje i primijeni bonska ovlaštenja i smijeni one koji djeluju protivustavno.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )