FOTO: null

Susret posljednjeg 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika i Olimpika još uvijek nije dobio svoj konačni epilog.

Naime, susret pomenutih premijerligaša završen je rezultatom 2:2, međutim iz Olimpika su se žalili jer je igrač Radnika Jovan Vučinić igrao iako je kolo prije u Zenici dobio crveni karton.  Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije uvažila žalbu Olimpika, međutim iz sarajevskog premijerligaša nisu odustajali, pa su se žalili Apelacionoj komisiji, koja je donijela odluku da se susret registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Vukova s Otoke.

Ali, ni tu nije kraj, odnosno nakon odluke Apelacione komisije žalbu su uložili iz Radnika, pa je na sjednici o ovom susretu raspravljao Izvršni odbor, koji je donio odluku da se slučaj vrati Apelacionoj komisiji na ponovno razmatranje i odlučivanje.

- Na osnovu mišljenja Pravnog komiteta Izvršni odbor je odlučio kompletan predmet po zahtjevu Radnika za zaštitu zakonitosti vratiti Apelacionoj komisiji na ponovno razmatranje i odlučivanje - istakao generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH, Jasmin Baković.

U Radniku su uvjereni da će Apelaciona komisija konačno donijeti odluku koja će im donijeti bod zlata vrijedan u borbi za opstanak.

- Vjerujem da će nadležni orgnani u krovnom savezu konačno donijeti odluku koja će nam donijeti važan bod u borbi za opstanak. Premijer liga BiH je veoma podjednaka kvalitetom, pogotovo kada se uzme u obzir donji dio tabele, jer smatram da bi i bod odlučio o konačnom raspletu na kraju šampionata – rekao je trener Radnika Slavko Petrović. 


I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )