FOTO: Nezavisne

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za produženje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih za organizovani kriminal u trajanju od dva mjeseca, koji su uhapšeni u akciji kodnog imena "Rez".

Mjera produženja pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
 
Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela organizovanog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim djelima.
 
Mjera pritvora potrebna je da bi se obezbijedio nesmetan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.
 
Na osnovu Naredbe Suda BiH, 14. jula pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su pretrese stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste lica E.K, A.S. i A.A.
 
Riječ je o Elvisu Keljmendiju, Anelu Sejfoviću i Ajlinu Ahmiću.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )