FOTO: null

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske predložilo je pritvor za uhapšene u akciji "Kastelo" zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa počinili više teških krađa i razbojništava, rekla je Srni portparol ovog tužilaštva Dragica Tojagić.

Ona je navela da je pritvor predložen za Nevena Neškovića /33/ sa Sokoca, te Slobodana Bojanića /29/, Borislava Stupara /28/ i Nikolu Vasiljevića /31/ iz Banjaluke. 

"Pritvor je predložen zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni uništiti, skriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke", rekla je Tojagićeva.

Prema njenim riječima, mjere pritvora predložene su i zbog bojazni da će uhapšeni ponoviti krivično djelo i zbog toga što se za počinjena krivična djela može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Specijalnog tužilaštva Srpske juče su u jutarnjim časovima u okviru akcije "Kastelo" uhapsili četiri lica i pretresli šest lokacija na području Banjaluke. 

Uhapšeni su u većim marketima krali cigarete, čime su pričinili materijalnu štetu od 1.000.000 KM.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni pronađen je novac, mobilni telefoni, računari, alat i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )