FOTO: null

Iako se iz Bijeljine na Regionalnu sanitarnu deponiju dnevno izveze oko 100 tona čvrstog otpada, građani smatraju da bi grad trebalo da bude još čistiji.

Priznaju da nečistoći najviše doprinose nesavesni građani koji smeće odlažu na mesta koja za to nisu predviđena. U nadležnim gradskim službama kažu da rade sve što je u njihovoj moći kako bi Bijeljina izgledala lepo i uredno, ali i apeluju na sugrađane da poštuju komunalni red.

I u JP “Komunalac” tvrde da su maksimalno angažovani na odvozu komunalnog otpada i pranju ulica, kako u samom centru, tako i na periferiji grada.

Stanovnici Bijeljine kažu da bi nesavesne sugrađane, koji smeće bacaju na zelenim površinama, kanalima, prilaznim putevima, trebalo rigoroznije kažnjavati.

- Smeće pluta kanalom Dašnica. Niču i divlje deponije preko noći. Samo pogledajte po šljunkarama i selima i videćete svašta, od bele tehnike, nameštaja, uginule stoke. Valjda ljudi ne razmišljaju o zaštiti životne sredine. Treba zato povećati novčane kazne pa će oni koji se ovako ponašaju dobro razmisliti da li da krše komunalni red. Jer koliko god se trudili nadležni, sami građani moraju biti odgovorniji - kaže Bijeljinac Stefan Lazarević.

Čvrsti otpad odvoze službe JP “Komunalac”. Gradsko i seosko područje podeljeni su u osam reona a dežurne ekipe svakim radnim danom i subotom odvoze otpad iz centra grada, a ukoliko je neophodno rade i nedeljom. Raspolažu sa dovoljno ljudstva i opreme.

Tehnički direktor ovog preduzeća Milorad Zekić napominje da se na nekim mestima kontejneri prazne i po nekoliko puta u toku dana, kao što je to u slučaju gradske zelene pijace. Ulice se, dodaje on, peru svakog dana po utvrđenom rasporedu.

Za pola godine 45 prekršaja

Nadležnost za kažnjavanje nesavesnih građana u rukama je komunalne policije. Iako su u prvoj polovini godine izdali 45 prekršajnih naloga, u ovoj službi smatraju da im je prioritet podizanje svesti građana o poštovanju komunalnog reda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )