FOTO: null

Srednjoškolcima u Bijeljini danas su stručnjaci Uprave za policijsko obrazovanje Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske održali predavanje o prevenciji zloupotrebe ,,Fejsbuka,,

Na veoma posjećenom predavanju u amfiteatru Srednje poljoprivredne i medicinske škole o opasnostima na internetu od koje djeca treba da se zaštite govorio je profesor kriminalistike u Visokoj školi unutrašnjih poslova Banjaluka Aleksandar Miladinović. 

"Cilj projekta koji provodimo u ovom polugodištu je da se podigne bezbjednosna svijest kod učenika o negativnostima na internetu, da djeca znaju prepoznati opasnost i kako da sami sebe zaštite i da ne dozvole da budu žrtve tih napada", rekao je Miladinović. 

Kroz dva polučasovna predavanja na kojima su učenici bili i sagovornici, govorilo se o bezbjednosnim incidentima na "Fejsbuku", govoru mržnje i slučajevima seksualnog nasilja u školama, kao i o stalnoj prevenciji narkotika među djecom. 

Miladinović kaže da su mladi u Republici Srpskoj veoma zainteresovani za ovu temu, a prema njegovom iskustvu, u svakom školskom odjeljenju samo jedno do dvoje učenika nema profil na "Fejsbuku". 

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović najavila je da će naredne nedjelje predavanja biti nastavljena o temi sprečavanja zloupotreba na "Fejsbuku" i maloljetničke delinkvencije. 

Uz predavanja, učenicima se dijeli i priručnik za djecu MUP-a Republike Srpske "Kako se zaštiti od opasnosti na internetu". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )