FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Bijeljini da će policija pred predstojeći referendum i izbore podići sve resurse na najviši stepen da bi bezbjednost bila na najvišem mogućem nivou.

Lukač je nakon današnjeg sastanka sa načelnikom Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Žarkom Ćosićem rekao novinarima da se to čini s ciljem da se građanima osigura bezbjedan izlazak na referendum o Danu Republike, 25. septembra, kao i na predstojeće izbore. 

On je naveo da je sa rukovodstvom CJB Bijeljina razgovarao o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji i načinu obezbjeđivanja predstojećeg referenduma i izbora, te naglasio da će policija učiniti sve što je u njenoj moći da ti događaji proteknu bezbjedno. 

Lukač je najavio da bi uskoro trebalo da bude formiran novi CJB u Zvorniku, čime će Centar u Bijeljini, koji još uvijek pokriva i Zvornik, biti podijeljen na dva dijela. 

"Smatramo da će to doprinijeti boljoj organizovanosti policije i boljem odgovoru potrebama građana na području budućeg CJB Zvornik", ocijenio je Lukač. 

Načelnik bijeljinskog CJB Ćosić rekao je da su ministru danas predstavljeni rezultati rada Centra, te naglasio da policija spremno dočekuje predstojeće događaje - obezbjeđivanje referenduma i izbora. 

On je dodao da je sa ministrom Lukačem razgovarao o Policijskoj stanici dva u Bijeljini, da se očekuje da bi to moglo biti završeno do 21. novembra, slave MUP-a Srpske, te napomenuo da to znači da će u Bijeljini uskoro biti dvije stanice prve kategorije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )