FOTO: bijeljina.org

Pred bijeljinskom publikom večeras će ponovo biti odigrana "Komedija ometena u razvoju", najigranija i najgledanija predstava Gradskog pozorišta "Semberija".

Predstavu je prema tekstu Milivoja Mlađenovića režirao Dušan Tuzlančić, a u njoj igra kompletan ansambl najmlađeg pozorišta u Republici Srpskoj.
 
Glumac Ivan Petrović je na "Danima Zorana Radmilovića" prošle godine nagrađen "Zoranovim brkom" za tumačenje glavne uloge u ovoj predstavi. Bijeljinski ansambl nedavno se ovim komadom predstavio kruševačkoj publici u okviru "Dana Srpske u Srbiji" i nagrađeni je izuzetno dugim aplauzom sa nekoliko biseva.
 
Iako je do sada najigranija i najgledanija predstava, interesovanje publike u Bijeljini za "Komediju ometenu u razvoju" i dalje ne jenjava, a tajna predstave je, prema riječima glumca Igora Kajmakovića, da je svako igranje svojevrsna premijera, a ne repriza.
 
"Kako se nova predstava približi, pisac i reditelj mi, poput `Majkrosofta`, redovno šalju ažuriranje, apdejt koji opterećuje memorijske kapacitete, ali predstavu čini svježom, aktuelnom. Uz to, neke stvari se rode i na licu mjesta, u interakciji između nas", ističe Kajmaković, koji u predstavi tumači lik Tipičnog Seljačine i sigurno je jedan od "bisera" ove predstave.
 
Glumac Mihailo Maksimović koji tumači brata Jovana, sveštenika i najboljeg druga glavnog junaka, navodi da poznaje ljude koji su ovu predstavu gledali pet i više puta i da su upravo oni najveća obaveza za ansambl koji se trudi da tako vjernoj publici ponudi uvijek nešto novo.
 
"Moj lik je u letnjoj pauzi pretrpeo kvalitetnu dopunu, što će publika imati priliku da vidi u novoj pozorišnoj sezoni. Radujem se svakom novom igranju ove predstave", kaže Maksimović.
 
Reditelj predstave Dušan Tuzlančić napominje da "Komedija ometena u razvoju" nije pravljena da bude spektakl i da nije pretenciozna.
 
"Pravljena je da priča o nama, našim slabostima i glupostima. I po mogućnosti, da se što manje laže u njoj. Možda su ljudi željni glasno izgovorene istine", poručuje Tuzlančić.
 
Predstava se igra od 20.00 časova u Centru za kulturu Semberija.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )