FOTO: null

Upoznajte Viktora Vasića iz Bijeljine, MMA borca koji se bavi i kik boksom.

Viktoru u narednom periodu predstoje dva meča, prvi u Banja Luci u kik boksu, a drugi u Austriji u MMA.

U Banjoj Luci je meč po profi K1 pravilima 8.12. na SPARTAN FIGHT NIGHT, a u Austriji 17.12. MMA meč za jednu od najjačih evropskih organizacija WFC.

“Pripreme za meč teku odlično i mislim da ću za oba meča biti odlično spreman, iako u kratkom periodu nastupam u dvije potpuno različite discipline. Fizičke pripreme obavljam u Bijeljini u fitnes centru "FULL GYM", a što se tiče ostalih segmenata idem u Tuzlu kod vrhunskog trenera Isaka Memiševića u njegov "SKILL GYM", zatim, kod mog glavnog sparing partnera, jednog od trenera i velikog prijatelja, Borislava Vujanovića u Brčkom i u MMA tim "Car Dušan Silni" u Beograd", priča Viktor za portal InfoBijeljina.

Kaže da su mečevi vremenski veoma blizu, ali organizaciju WFC nije mogao da odbije. 

“Nadam se da će me zaobići neke veće povrede da bih u oba meča mogao pružiti svoj maksimum.”

Viktor kaže da veliki problem predstavlja nedostatak sparing partnera, pogotovo u  njegovoj kategoriji  i za MMA i za kik boks, tako da je prinuđen da ide na sparinge u okolne gradove, zatim Srbiju, Hrvatsku... 

“Za sve to je potrebna podrška, koja za sad, i nije neka, ali šta je tu je. Ko ima volju, nađe način! Najveću, ali i najbitniju podršku mi pruža moja porodica. Bez toga bi bilo jako teško baviti se ovim.”

Viktoru su poznati protivnici na takmičenjima, a na naše pitanje šta očekuje od mečeva, kaže:

“Što se tiče meča u K1 u pitanju je revanš meč protiv Save Klepića. Mi smo se već sreli prošle godine na meču u okviru WFL organizacije u Laktašima. Sava je čvrst borac, odličan kikbokser i tada smo publici pružili odličan meč koji sam ja prihvatio nekoliko dana prije i pobijedio. Odlično se poznajemo i sada već mogu da kažem da ćemo pružiti još bolji meč, bez puno kalkulisanja i da će publika, siguran sam, uživati u ovom dvoboju.”

“Kada je MMA u pitanju, radim meč u Austriji, u Beču, protiv Ardian Gašija koji je domaći borac i sigurno je da će imati veliku podršku. Ne poznajem ga, znam samo da ima nekoliko vezanih pobjeda, da dolazi iz odličnog kluba i da je nešto teži od mene. Međutim, bitno mi je da ja budem spreman i ukoliko sve bude kako treba ne sumnjam da će rezultat biti povoljan. Znam sigurno da ću dati sve od sebe!”

Viktor je po zanimanju professor fizičkog vaspitanja, koji ne radi u struci, nego radi u fitnes centru kao instruktor fitnesa i borilačkih vještina.

“Dan jednog borca, koji se priprema za meč, izgleda nezamislivo prosječnom čovjeku. Svakodnevni iscrpljujući treninzi, pravilna ishrana, odmor, sve su to uslovi koji se moraju ispuniti da biste meč dočekali spremni. Vrlo često se trenira i dva puta dnevno, a pored toga imam i stalni posao, porodicu, pa je zaista potrebna dobra organizacija da bi se dan što bolje isplanirao.”

Čitav život sam u nekom treningu, tako da ne bih mogao ni zamisliti da živim drugačije, naglasio je Viktor.

Ovom uspješnom, jakom, i nadasve borbenom čovjeku želimo mnogo sreće u predstojećim mečevima i daljem radu i stvaranju.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )