FOTO: srpskadijaspora.info

Ovogodišnji Praznik mimoze, 54. po redu, biće održan od 17. februara do 4. marta u Herceg Novom, a tokom tri sedmice biće upriličen bogat kulturni i sportski program, rekla je danas u Banjaluci direktor Turističke organizacije Herceg Novi Milja Vitorović.

Vitorovićeva je rekla da će najveća zimska turističko-propagandna manifestacija u Crnoj Gori početi 17. februara koncertom Marije Šerifović, dok će na zatvaranju 4. marta nastupiti Toni Cetinski, oba u Igalu.
 
"Praznik mimoze nesumnjivo je jedan od najstarijih festivala na ovim prostorima, po kojem su Crna Gora i Herceg Novi prepoznati, a po tradiciji dužoj od 50 godina nam nalaže da se potrudimo da napravimo što kvalitetniji program i mislim da smo i uspjeli", navela je Vitorovićeva na konferenciji za novinare.
 
Ona je rekla da će koncertu otvaranja prethoditi defile Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera, a zatvaranju će biti velika međunarodna karnevalska povorka.
 
Prema njenim riječima, tradicionalna fešta od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri biće održana 18. februara, a istog datuma je u planu i prvi maskenbal gdje će goste zabavljati Nikola Rokvić i Adi Šoše.
 
Vitorovićeva je rekla da ove godine Praznik mimoze traje tri sedmice uz bogat kulturni i sportski program tokom radnih dana.
 
Ona je rekla da je Turistička organizacija Herceg Novog sklopila ugovor sa festivalom "Egzit", te da će drugog vikenda biti održano "Vinter flauer veče", odnosno muzički spektakl na kojem će se predstaviti po prvi put u Crnoj Gori di džej Klepton i svjetski poznata Konstrakta.
 
"Za zatvaranje, odnosno treći vikend Praznika mimoze, predviđen je koncert Tonija Cetinskog i maskenbal na kojem će pjevati Neda Ukraden, kao i tradicionalno spaljivanje karnevala", rekla je Vitorovićeva.
 
Ona je dodala da će tokom 16 dana festivala biti održano oko 50 događaja, te pozvala zainteresovane da posjete Herceg Novi.
 
Član izvršnog odbora Turističke organizacije Herceg Novog Jovan Mićunović rekao je da je festival mimoze bogat sadržajima, te pozvao stanovnike Srpske da posjete Herceg Novi u vrijeme ovog praznika.
 
Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da je Praznik mimoze poznat u regionu i Evropi, te da je značajan za Herceg Novi, Crnu Goru i Republiku Srpsku.
 
"Zbog blizine i saradnje ovakvi susreti, kao što je Praznik mimoze, nas raduju, jer se upoznajemo, razmjenjujemo iskustva s ciljem dalje inicvijative projekata i manifestacija koje nas očekuju u daljem periodu", rekao je Lončarević.
 
On je dodao da je Turistička organizacija Srpske uvijek otvorena za saradnju.
 
Portparol banjalučke Turističke organizacije Branka Branković rekla je da turističke organizacije Banjaluke i Herceg Novog imaju dugogodišnju saradnju, da više od decenije rade zajedno na promociji, razmjeni turista i svih događaja koji se tiču ova dva grada.
 
"Praznik mimoze je dolazio u Banjaluku, imali smo spektakularan događaj sa mažoretkinjama, a ovo je povratak te saradnje. Banjaluka će ove godine krenuti put Herceg Novog i ispratiti otvaranje ove manifestacije", rekla je Brankovićeva.
 
Promocija Praznika mimoze upriličena je danas i na centralnom banjalučkom trgu - Trgu Krajine uz poznate mažoretkinje i pjevačku klapu, te podjelu buketa mimoze građanima.
 
Mimoza koja cvjeta uprkos zimi pretvarajući cijelu hercegnovsku rivijeru u raskošnu baštu zaštitni je znak festivala i zimskog turizma Boke kotorske i Crnogorskog primorja.
 
Tokom Praznika mimoze slavi se ovaj žuti cvijet, po kojem je Herceg Novi poznat nadaleko.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )