FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom poželio je na današnjem prijemu u Bijeljini srećnu i blagoslovenu novu 2017. godinu predstavnicima političkog, privrednog, kulturnog i javnog života Eparhije i pozvao načelnike lokalnih zajedni

"Naša je molitva i želja da zajedno stvaramo nove vrijednosti koje će biti na radost i dobrobit svakog čovjeka, srpskog naroda i naše države. Veliko je i široko polje naše saradnje, samo ako to želimo i hoćemo", rekao je vladika Hrizostom. 

Kao domaćin božićno-novogodišnjeg prijema u zgradi Episkopije u Bijeljini vladika je podsjetio da je Božić praznik duhovne radosti i vrijeme mirboženja i zahvalio okupljenima na svemu što čine u svojoj sredini prema Crkvi, sveštenicima i vjernicima. 

Vladika Hrizostom posebno je pozdravio načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića, ocijenivši da je njegov izbor plod mukom stečenog jedinstva i zajedništva u Srebrenici. 

"Drago nam je što je Srebrenica postigla neophodno jedinstvo i dobila priliku i šansu da izađe iz začaranog kruga zloupotrebe njene teške i mučne istorije", rekao je Hrizostom. 

Grujičić je izjavio novinarima da vjeruje u uspjeh u Srebrenici i bolji život svih njenih građana i ocijenio da se već osjećaju pomaci, te da će na proljeće Srebrenica postati veliko gradilište. 

Prema njegovim riječima, prioritet lokalne vlasti biće otvaranje radnih mjesta i nastavak infrastrukturnog uređenja opštine. 

U izjavi novinarima iste prioritete, novo zapošljavanje, najavili su i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i Bijeljine Mićo Mićić. 

Stevanović je rekao da se po broju novozaposlenih mjere uspjesi svih projekata i da Zvornik, sa stotinu miliona KM domaćih investicija u prošloj godini i 500 novih radnih mjesta, prednjači u regiji. 

U ime okupljenih privrednika iz regije Đorđe Slavinjak je najavio jačanje društvene odgovornosti kompanija u poslovanju i ukazao na potrebu podrške i stalnog jačanja realnog sektora privređivanja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )