FOTO: Semberske

BIJELJINA - Gradsko pozorište "Semberija" u Bijeljini priprema prvu predstavu za otvaranje sezone naredne godine pod naslovom "Komedija ometena u razvoju" autora Milivoja Mlađenovića, najavio je danas vršilac dužnosti direktora ove ustanove Ivan Petrović.

Na konferenciji za medije u Centru za kulturu, koji je privremena adresa na kojoj Gradsko pozorište radi, Petrović je rekao da u tekućem budžetu lokalne zajednice imaju predviđeno 50.000 KM, što još nije i uplaćeno, a za narednu godinu 130.000 KM.

"Misija Gradskog pozorišta `Semberija` jeste da prvenstveno njeguje domaću dramu, podstiče mlade pisce, grupiše stvaraoce oko pozorišnih projekata, a domaći dramski tekst, naročito savremeni, biće dominantna crta repertoara bijeljinskog teatra", istakao je Petrović, koji je i glumac.

On je naveo da će u svakoj sezoni biti izvedene tri predstave, a planirana su gostovanja drugih pozorišta, promocije knjiga, javna čitanja dramskih djela, tribine, koncerti i drugi srodni i umjetnički kvalitetni programi.

Umjetnički rukovodilac bijeljinskog pozorišta Milivoje Mlađenović, dugogodišnji uspješan pozorišni radnik u Srbiji, a Semberac porijeklom, istakao je da stvaranje pozorišta u Bijeljini, kao i svuda na planeti, zahtijeva vrijeme i predan rad.

On je ocijenio da ovaj grad ima odnjegovanu pozorišnu publiku i na sumnje novinara u podršku lokalne vlasti za rad Gradskog pozorišta "Semberija" odgovorio da u umjetnosti nije presudan novac, nego kreativnost i rad.

Iz Gradske uprave Bijeljine ranije je najvaljeno da će Gradsko pozorište biti smješteno u zgradi Sokolskog doma, koja je dio kulturne baštine grada čije se renoviranje tek očekuje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )