FOTO: novosti.rs/N.Paraušić

Žarko Paspalj (57) operisan je u Beogradu po hitnom postupku, operacija je bila uspješna i njegovo stanje je stabilno, saznaje Sport Klub iz izvora bliskim legendi evropske košarke.

Naš sagovornik dodaje da će Paspalj još danas biti zadržan pod ljekarskim nadzorom u Kliničkom centru Srbije i da je plan da bude poslat na kućni oporavak u srijedu.
 
Trofejni reprezentativac Srbije i jedan od, generalno, najomiljenijih sportista na ovim prostorima, boravio je nedavno u Škotskoj, u Edinburgu, i tada je prvi put osjetio nelagodnost i smetnje u radu srca.
 
Kada su se po povratku u Grčku simptomi ponovili, popularni „Palja“ se javio ljekarima i odlučeno je da intervencija na srcu, koja je bila u planu svakako, bude obavljena ranije nego što je predviđeno, saznaje Sport Klub.
 
Paspalj je 2001. godine doživio dva infarkta u razmaku od četiri mjeseca, tada mu je ugrađen pejsmejker i u redovnom kontaktu sa lekarima, koji vode računa o zdravlju osvajača sedam medalja sa Olimpijskih igara, svjetskih i evropskih prvenstava.
 
„Osjetiš ipak nešto što nije uobičajeno, znači, krene grebanje po, recimo, grudima, neke neprijatne nelagodnosti, neko znojenje, mimo sportskog, teško je to prepoznati i onako, što bih ja rekao, mala snaga, ali nije uobičajena mala snaga, nije umor, nego nešto potpuno drugačije. E sad, kako čovek to da prepozna? Ja, svakako, nisam“, prisetio se Paspalj gostujući u jednom intervjuu za RTS.
 
Poslije tih simptoma, desetak dana kasnije, krenuli su ozbiljniji znaci srčanog udara, mada nije odmah znao o čemu je riječ.
 
„Konstatovali su srčani udar, jednostavno sam proveo nekih, ne mogu više ni da se sjetim, sedam, osam, deset dana u bolnici“, rekao je Paspalj i dodao da su mu ugradili dosta stentova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )