FOTO: null

Koalicioni partneri na nivou Republike Srpske objavili su kandidate za ministre u novoj Vladi Srpske.

Savez nezavisnih socijaldemokrata iz svojih redova za ministre je kandidovao samo dva nova imena.

U kabinetu Željke Cvijanović nova imena su Dragan Lukač, kao ministar unutrašnjih poslova, Anton Kasipović (nekadašnji ministar prosvjete), u ministarstvu pravde i Zlatan Klokić u resoru za ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

Ministarske fotelje zadržaće; Srebrenka Golić, Јasmin Komić, Dragan Bogdanić, Stevo Mirjanić i Zoran Tegeltija.

Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije odlučio je da lider ove stranke Petar Đokić bude kandidat za ministra industrije, energetike i rudarstva u novoj vladi Republike Srpske.

Milenko Savanović iz Mrkonjić Grada kandidat je za ministra rada i boračko-invalidske zaštite, Jasmina Davidović iz Foče za ministra porodice, omladine i sporta, a Predrag Gluhaković iz Brčkog kandidat je za ministra trgovine i turizma.

Još ranije, DNS je objavio da će Lejla Rešić zadržati poziciju ministra uprave i lokalne samouprave, Dane Malešević biće kandidovan za mjesto ministra prosvjete i kulture, a Neđo Trninić za funkciju ministra saobraćaja i veza Srpske.

Za srijedu je zakazana posebna sjednica Parlamenta Srpske na kojoj bi mandatarka Željka Cvijanović trebalo da izloži ekspoze i saopšti imena ministara koji bi trebalo da čine novu vladu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )